Klik venligst
-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Omann Jensen skabte debat på Folkemødet

Lørdag 13. juni 2015 kl. 09:27

Omann Jensen skabte debat på Folkemødet
Omann Jensen og hans Holstebro-kollega mener, at hovedstadsområdet sidder ved et kaffebord.
Fredag eftermiddag blev der på Folkemødet på Bornholm krydset politiske klinger om den danske kommunale udligningsmodel. Det skete på foranledning af borgmester Claus Omann Jensen (V), Randers.

Sammen med Holstebrokollegaen H.C. Østerby, slog de et slag for bedre udligning og repræsenterede dermed 62 ud af 98 borgmestre og deres kommuner. De står bag initiativet ”Bedre Balance”, der lægger op til en ændring af det nuværende udligningssystem.

Hovedstaden favoriseres
De to jyske borgmestre debatterede mod Kim Valentin, der er borgmester i Gribskov Kommune og Thomas Gyldal Petersen, der er borgmester i Herlev. Og der var markant forskel på synspunkterne:

”Vi driver en meget effektiv kommune og kan lave børnepasning for 38.000 kr. mens det koster 11.000 mere i Herlev,” fastslog Claus Omann Jensen og tilføjede:

”Hvorfor er det okay, at hovedstadsborgere betaler væsentligt mindre i skat og har et højere serviceniveau? Alle borgere og kommuner må stilles lige, og så må vi i landsudligningen tage hånd om kommuner med særlige udfordringer,” argumenterede han.

Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune, mener, at det er vigtigt at se hovedstaden som et sammenhængende område bestående af forskellige kommuner. Hovedstadsudligningen skal bevares og måske bør Østjylland overveje at lave en intern jysk udligning, foreslog han.

Hans Christian Østerby, borgmester i Holstebro trak linjerne tydeligt op ved at sige:

”Essensen er, at I sidder ved et kagebord i hovedstadskommunerne og drikker café latte og har borgere, der tjener mere end vores og har et højere serviceniveau pga. udligningen.”

Spørgsmålet om et Danmark i bedre balance har været hyppigt diskuteret i valgkampen og nu også på Folkemødet på Bornholm på initiativ af Omann Jensen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.Kommentarer til artiklen:
Zig-
Ingen kan være uenig i, at vi som borgere skal kæmpe for reel økonomisk lighed i Danmark - udmøntet i et kapitalistisk velfærdssamfund som velfungerende fordelingsmekanismer, der sørger for at de økonomisk rige afleverer deres overskud til de fattigste og dermed skaber et lige og økonomisk set klasseløst samfund til fordele for alle og hele Danmark.

Så dejligt, at Claus Omann kæmper sammen med andre for større økonomisk lighed i Danmark uanset bosættelsessted. Ros for det.

-Zag som er blevet Venstre Randers' kendemærke i Omann mørkeperioden, så er problemet jo, at Omann i Randers står for diktatorisk og arrogant chikane, angreb på, og udsultning, af landdistrikter og bydele, der ikke lige er interessant for hans erhvervskarriere.

Men vi har da set et fingerpeg om, at hvis Omann havde tjent en gennemsnitsløn og boet i de ramte landdistrikter eller bydele, så havde Omann været en af 'mågerne' i Rådhustorvets mange demonstrationer mod elitære egoistbeslutninger vedrørende fordelingspolitikken i kommunen, skolelukninger og skoleamputationer m.m.
Kalle Nielsen, 13-06-2015 19:41:50

Godt I sætter fokus på den urimelige kommunale udligningsordning - det kan kun gå for langsomt med at få en mere retfærdig udligning.
flemming østergaard, 13-06-2015 16:23:22


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Eksplosiv stigning i antal hjortepåkørsler
Eksplosiv stigning i antal hjortepåkørsler
Forside
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 oplevede sidste år en voldsom stigning i henvendelser om påkørte hjorte.
Vores digitale indkøb har vokseværk
Vores digitale indkøb har vokseværk
Forside
I de over 20 år DIBS, en del af Nets, har leveret betalingsløsninger til den nordiske e-handel, er udviklingen kun gået en vej – op.
Hurtig mulighed for at aflevere pant vender tilbage
Hurtig mulighed for at aflevere pant vender tilbage
Forside
Forbrugerne var vilde med at aflevere mange tomme flasker og dåser på én gang ved bare at hælde dem i Drop & Go, da Dansk Retursystem sidste år testede deres seneste bud på en ny måde at aflevere pant på.
Tidligere borgmester forlader topstilling hos Verdo og Randers byråd
Tidligere borgmester forlader topstilling hos Verdo og Randers byråd
Forside
Den erhvervsdrivende familiefond Færchfonden henter direktør i Midtjysk el-handel samt salgs- og marketingsdirektør i Verdo Claus Omann Jensen ind som ny direktør.
Særlige tilbud for borgere med demens
Særlige tilbud for borgere med demens
Forside
Naturoplevelser, musik, minder fra ungdommen og meget mere. Folderen "Tilbud til borgere med demens og deres pårørende" er netop udkommet.
Viborgvej og Parkboulevarden spærres i den kommende weekend
Viborgvej og Parkboulevarden spærres i den kommende weekend
Forside
Så er tiden kommet, hvor Banedanmark skal til at lægge nyt slidlag på kørebanen og cykelstierne på broerne, der fører Viborgvej og Parkboulevarden over jernbanen.
Ændringsforslag til forslag til ny børne- og ungepolitik
Ændringsforslag til forslag til ny børne- og ungepolitik
Forside
Til borgmester Torben Hansen. På vegne af Velfærdslisten fremsætter Kasper Fuhr Christensen nedenstående ændringsforslag til forslaget til ny børne- og ungepolitik (ØU 19/149).
Cykelkæde nytænker måden at eje elcykel på
Cykelkæde nytænker måden at eje elcykel på
Forside
Landets største cykelforhandler, Fri BikeShop, lancerer nu muligheden for at købe elcykler i en all inclusive-pakke med månedlige afdrag. Ekspert spår, at lignende ordninger er det naturlige valg om ti år.
Malte og Michael frivillige til Randers FC's kamp mod Aab
Malte og Michael frivillige til Randers FC's kamp mod Aab
Forside
Til mandagens kamp mellem Randers FC og AAB, var de to lokale folketingsmedlemmer Michael Aastrup Jensen (V) og Malte Larsen (S), aktive som frivillige bag baren på stadion.
Det gode fritidsliv for unge i 9. klasse
Det gode fritidsliv for unge i 9. klasse
Forside
Det gode fritidsliv for unge i 9. klasse er venner, tid og frihed
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld