Del på Facebook   Print siden

Byrådets kvik-lån

Debat
Torsdag 17. oktober 2019 kl. 11:06

Byrådets kvik-lån

Læserbrev af Jens Peter Hansen, Medlem af Randers Byråd (V). Asfergvej 13, Spentrup.

Hvad gør man, når man ikke har evnet at spare lidt op, og ikke evner at reducere sin udgifter, og dog alligevel har øje på noget nyt, som man ønsker sig brændende?

Man tager da blot et kviklån – naturligvis blot lige denne ene gang, fordi det er helt afgørende her og nu at opleve eller få købt det ønskede.

Det er den lette løsning, der frister svage sjæle, der på den måde bringer sig selv længere og længere ud i økonomisk uføre.

Flere af Byrådets partier og lister lader sig desværre friste af kommunalpolitikerens kviklån dvs. muligheden for at opkræve højere skatter og/eller afgifter hos borgere og erhvervsliv.

Det er et skråplan. Godt nok skal kommunen ikke tilbagebetale noget lån, men i stedet vil vi på sigt blive straffet ved, at de – borgere og erhvervsliv – der er dygtigst til at tjene penge og dermed potentielt bidrage til den fælles kasse, vælger andre græsgange at udfolde sig på. Vi ligger i forvejen blandt de 20 ringeste kommuner målt på beskatningsgrundlag dvs. borgernes evne til at tjene penge.

Kun ved på sigt at højne beskatningsgrundlaget vil vi blive i stand til at højne niveau for velfærdsydelser. En skattestigning sender os i en nedadgående spiral i den forkerte retning.


Kommentarer til artiklen:
Tja, Venstre har i hvert fald vist at deres penge forståelse er som teenagere...

For at få råd til nye fede ting, så som hal 4 og tegninger af "byen til vandet", så sparer man på de mest basale ting i hverdagen...

Men det her er ikke jeres privat forbrug som det går udover...

Det er vores ældre, der har slidt og slæbt hele deres liv, for at betale til vores statskasse, og hvad får de som tak? Deres eget lort at ligge i, fordi hænderne omkring dem bliver færre og færre.

Og vores børn og unge, som er den fremtid som vi skal bygge på, som skal kunne udvikle og opbygge vores samfund...

Hvordan skal jeres haller kunne tiltrække flere folk til byen, hvis der ikke er anstændige skoler eller ældrepleje?

Hvem ville flytte til byen?

De tal som jeg har set, viser at Randers er en by under afvikling, folk strømmer ud af byen...

Og hvis jeres sparekniv fortsætter, så får i da aldrig et samfund i vækst... Tværtimod...
Vanda Rasmussen , 20-10-2019 01:05:04

Ja kviklån er vel jer politikers ide med finansiering af hal 4, vandbyen m.v. eller skal der nævnes da i brugte penge fra regeringen som var øremærket til børn og unge i Randers Kommune til at finansiere nordtribunen på stadion. I gør det virkelig så godt i byrødder.... NOT! Gang på gang laver i idiotiske valg vedrørende de penge borgerne i Randers Kommune er med til at give jer, du/i skulle skamme jer og hvilken latterlig holdning at sammenligne med kviklån. Du har ingen anelse om virkeligheden for de borgere som gang på gang må ryste på hovedet af jeres beslutninger. Jeg betaler gerne lidt ekstra i skat for vores velfærd, børn og unge, ældrepleje... Men gud hvor er jeg træt at at skulle betale for prestige projekter i denne kommune. Vågn op og se realiteterne i øjnene. Ikke flere spareforslagt på special skolerne, sygehuse, ælder, men masser af besparelser på byudvikling som kultsejler, overstiger budgetter og som reelt er helt unødvendige.
Heidi Larsen, 19-10-2019 20:37:11

Hov tabte du sutten, nu skal jeg samle den op til dig og skænke dig et nyt glas rødvin..

Kort og godt i politikere er helt ude af trit med hvad der sker i verden udenfor byrådssalen.
Prestige byggerier som i alligevel ikke har styr på, det kan i sjovt nok godt finde penge til, vi tager dem jo bare for ældre og udsatte børn og unge, det er jo bare mennesker. Eller skal vi sige det på en anden måde, det er jo bare brikker på jeres Excel ark.

Det stinker langt væk.. Føj😠😠
Lars Larsen , 19-10-2019 19:24:47

Forargende synspunkt du viser. Du taler kvik-lån osv..
I er ved at stække en stor gruppe af de allermest sårbare og udfordrede børn og unge, som I vil (IGEN!) vil spare på.
ET SAMFUND SKAL KENDES PÅ, HVORDAN DET BEHANDLER SINE SVAGESTE.

Mette Louise Brath Lund , 19-10-2019 16:48:54

Byen til vandet - hvad koster dette ikke at udvikle i konsulentydelser? Et langvarigt projekt, hvor mange konsulenter er inde over. Man kan spørge sig selv, om tiden er inde til sådan et prestigeprojekt, nu Randers Kommune tilsyneladende skal spare på alle fronter - vel at mærke i de store summer!
Ganske givet skal en by udvikle sig, for at skabe et godt miljø for de nuværende borgere og kommende tilflyttere. Men hvis ikke fundamentet er i orden, med gode skoler, institutioner, ældrepleje og ikke mindst infrastruktur... ja, så er det givet på forhånd, at folk vælger Randers fra!
For lige nu mangler Randers alt det, som I vil spare på! Bedre skoler, institutioner, ældrepleje og infrastruktur.

Hal 4 har kostet kommunen over budget, og løsningen på dette er at optage et lån - et “kvik lån”.

Jeg synes efter du, Jens Peter og andre politikere skulle komme ud og mærke og opleve virkeligheden.

I kunne spare på så mange områder og se på andre løsninger, fremfor det borgernære, som er allermest livsvigtigt.
Jeg er så evig træt af politikere som dig, som blot antager en masse uden at kende til fakta. Dine evige opslag her, der og alle vegne er et godt bevis på dette. Du har absolut ingen virkelighedssans desværre.

Kæmp for det, der giver mening og betyder noget for jeres borgere i kommunen. I er selv skyld I, at Randers står i den situation, som det gør.


Karina, 19-10-2019 15:05:50

Det er tydeligt at du ikke ved, hvad det vil sige at have et barn med særlige behov. Du er så velkommen hjemme ved os for at se hva det vil sige at hverdagene er afhængig af at et barn med særlige behov er i det rigtige tilbud og ikke en andenrangs borger som i kære byråd er villige til at gøre dem til bare for at spare penge.
Maja, 19-10-2019 11:28:44

Tænker at en politikere der sidestiller liv med et kviklån enten må have et meget skævt menneskesyn eller ingen human forståelse overhovedet. Det er ikke særlig trygt at være borger i Randers mere...
#Titusindstemmer#

Rikke Bilgrau, 19-10-2019 10:33:14

#titusindestemmer
Som mor til et barn med handicap, Har jeg længe haft følelsen af, at Randers kommune stille og roligt udsluser de svageste i kommunen. Med de besparelser på vores svageste børn og ældre, vil der måske være nogen der finder andre græsgange og flytter til en anden kommune, med bedre forhold. For med et barn med skoleværing og en forældre på enten dag penge eller taf, ja så ryger der ikke meget i kommune kassen, og derved kan de ikke bidrage til præstige projekterne. Så man kan vælge at hæve skatten en smule, eller spare nogle penge på vores kultur, konsulentarbejde vandet til byen Osv. Så kunne man snart se på om det kunne betale sig at arbejde lidt sammen i de forskellige kasser kommunen har. HUSK AT ALLE MENNESKER HAR RET TIL ET GODT LIV, OG UDDANNELELSE.
Louise Reincke, 19-10-2019 10:21:05

Jeg har intet problem med at du eller andre uansvarlige byrødder flytter. Lad endelig ikke døren ramme dig på vej ud. #Titusindstemmer
Helle Bilde Müller, 19-10-2019 10:16:39

Kære Jens Peter Hansen
Hvad gør man, når man ikke har evnet at spare lidt op, og ikke evner at reducere sin udgifter, og dog alligevel har øje på noget nyt, som man ønsker sig brændende?
Som fx en hal 4 hvor økønomien er løbet af sporet!!! D

Man tager da blot et kviklån – naturligvis blot lige denne ene gang, fordi det er helt afgørende her og nu at opleve eller få købt det ønskede... #titusindstemmer
Hans Lildholdt , 19-10-2019 09:53:22

Har du sat der hjemme i Spentrup i trygge rammer og skrevet hele det selv👍 Hvad med inden du skriver sådan komme ud og opleve hverdagen i det du skyder efter. ?
Torben Vejlin, 19-10-2019 09:42:58

At borgernes evne til at tjene penge er ringe i Randers, kunne måske skyldes, at man i Randers Byråd ikke prioriteter at hjælpe borgere (børn) til et liv, hvor der er mulighed for en god uddannelse.
#titusindstemmer
Pernille Cecilie Mary Mikkelsen , 19-10-2019 09:36:49

Det er åbenlyst ikke dig, som har et barn i mistrivsel. Et barn som muligvis stor uden skoletilbud som 12 årig, fordi kommunen har brugt pengene på prestige projekter....
Jeg betaler gerne en smule mere i skat, hvis det betyder en godt liv og en fremtid for vores børn - også dem med handicaps.
Og hvis vores ældre kan bo et godt og trygt sted, de sidste år af deres liv.
Og så må i politikere sørge for en ordentlig og sober økonomisk politik i fremtiden, som lever op til loven om at alle skal have ret til et skoletilbud som de kan klare, og som kan udvikle vores børn til at leve et værdigt og selvstændigt liv. Hvor vi alle kan bidrage til samfundet.
Har INTET med kvik lån at gøre.
Det hedder VÆRDiGHED
Mette Kirch Jørgensen, 19-10-2019 09:19:57

Et kviklån? Aha. Hvad kalder man det så, når man vælger at spare på de handicappede børns skoler, og dermed lukker øjenene for den øgede økonomiske byrde, som uundværligt vil komme, når børnene bliver voksne og ikke har lært det de skal?
At tisse i bukserne for at holde varmen, måske?
Katia Høst, 19-10-2019 09:16:03

Hvis ens økonomi ikke rækker, så prioritere man da ikke at at forgylde huset som fungerer ubeklageligt først, også lade familiens medlemmer gå for lud og kold vand, den holder ikke! #Titusindstemmer
Henriette Malland, 19-10-2019 09:14:28

Mon ikke bare de burde stilles personligt til ansvar for uansvarlig brug af borgernes penge, for så lærer de nok at tænke sig om en anden gang.
Dan, 18-10-2019 00:27:38

Hej Jens Peter!
Jeg kan så forstå, at Venstre vil spare endnu mere på daginstitutioner, folkeskoler samt ældrepleje. Det er jo konsekvensen, når I ikke vil være med til et skatteforhøjelse på 0,125 procent, som i givet fald vil kunne indbringe 18 mio. kr.

Det vil være forkert og uansvarligt at blive ved med at stramme nedskæringsskruen overfor vores børn og ældre. Det kan vi ikke være bekendt.


Aage Stenz, 17-10-2019 19:09:56

Ja det kan der da skrives meget om !
En kommune har jo en hel masse opgaver på især det sociale område. Opgaverne er fastsat fra "Borgen", budgettet er vel låst for ca 80% vedkommende.
Det store bedrag opstår når nogle siger at skatten ikke stiger, men øh er en stigning i grundskylden da ikke en skattestigning ?
Næste store og afgørende problem er den måde som byrodet vælger at prioriterer pengene.
Som skatteyder forager det mig voldsomt, at der i den grad bruges penge på ting som absolut ikke vedrører kernevelfærd, at der den ene gang efter den anden bruges pengene på dårligt gennemarbejdede tåbeligheder.
Derfor skal kernevelfærd, langsigtet og anstændig skole- og social-politik prioriteres Jens Peter.
Søren Mikkelsen, 17-10-2019 14:57:49

Hellere kviklån fremfor at sandheden bliver forfrejet for borgeren, hvilket HAL4 er et godt eksempel på Venstre adfærd over for alle andre end dem selv, som jo er en flok hellige køer

Erich Poser, 17-10-2019 13:44:37

Venstre og to A renegater skabte det økonomiske tomrum,som A nu må udfylde efter fallitboet.Føj.
Keld Hüttel, 17-10-2019 12:40:34

Venstre og to A renegater skabte det økonomiske tomrum,som A nu må udfylde efter fallitboet.Føj.
Keld Hüttel, 17-10-2019 12:40:33

Det var jo heldigt for Venstre at
man lige fik tilladelse til et “Kviklån”
til skandale projektet HAL 4
Jakob H Rasmussen , 17-10-2019 12:27:03

Ja, det kan være svært at overtage et falitbo! Når randrusianerne skal betale for tidligere byråds tåbeligheder, er der kun en mulighed.

Poul Kærulf Møller, 17-10-2019 11:35:51


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Vand, vand og atter vand..
Vand, vand og atter vand..
Debat
Endelig penge til børnene
Endelig penge til børnene
Debat
Vi giver Randers Kommune bedre normeringer
Vi giver Randers Kommune bedre normeringer
Debat
Ønsker bedre indeklima i daginstitutioner
Ønsker bedre indeklima i daginstitutioner
Debat
100 millioner kroner til folkeskolerne; glimrende!
100 millioner kroner til folkeskolerne; glimrende!
Debat
Generalprøve på ”Byen til Vandet”
Generalprøve på ”Byen til Vandet”
Debat
Den sunde fornuft efterlyses
Den sunde fornuft efterlyses
Debat
Er det Byrådet eller investorerne, der bestemmer byens udseende?
Er det Byrådet eller investorerne, der bestemmer byens udseende?
Debat
Proteinindholdet styrer sojaimporten
Proteinindholdet styrer sojaimporten
Debat
Inddrag landbruget i klimaforhandlinger
Inddrag landbruget i klimaforhandlinger
Debat


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev