Danmarks femtestørste miljøvenlige fjernvarmeforsyning

Forside
Torsdag 13. juni 2019 kl. 10:00

Danmarks femtestørste miljøvenlige fjernvarmeforsyning
Konstitueret administrerende direktør i Verdo Morten Birch.


er et skridt nærmere.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 11. juni som forventet godkendt Verdo's overtagelse af Eniigs fjernvarmeforsyning i Herning og omegn. Nu udestår alene Energistyrelsens godkendelse af Eniigs overtagelse af Verdo's elnet, for at handelen med Eniig kan blive endelig.

Efter sammenlægningen kommer Verdo's varmeforsyning i Randers og Herning til at omfatte en samlet årlig leverance af ca. 939 GWh miljøvenlig fjernvarme til 89.500 kunder fordelt på ca. 31.700 målere.

Varmeforsyningen er samtidig en af landets mest miljøvenlige. Mere end 97 procent af fjernvarmen produceres CO2-venligt på basis af biomasse og solenergi. I Herning er 97 procent af fjernvarmeproduktionen baseret på biomasse og solenergi, resten på naturgas og olie. I Randers produceres 99 procent af fjernvarmen på det biomassefyrede Randers Kraftvarmeværk.

"I Randers og Herning er fjernvarme økonomisk og miljømæssigt en rigtig attraktiv opvarmningsform for både private og virksomheder. Det skal fjernvarmen blive ved med at være," siger konstitueret administrerende direktør i Verdo, Morten Birch.

"Fjernvarmen står overfor en række udfordringer med nye energiformer, stigende decentralisering og anvendelse af ny teknologi. Det er udfordringer, som løses meget bedre, når vi forener kræfterne," siger Morten Birch.

Danmarks femtestørste varmeforsyning bliver formentlig en realitet efter sommerferien.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.