Forslag om mere handicapvenlig byrådssal

Debat
Onsdag 28. august 2019 kl. 10:00

Forslag om mere handicapvenlig byrådssal

Til borgmester Torben Hansen.

Under henvisning til kommunestyrelsesloven § 11, stk. 1, 1. pkt., anmoder undertegnede på vegne af Velfærdslisten borgmesteren om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for byrådsmødet mandag den 9. september 2019:

FORSLAG

Det foreslås, at opstillingen af byrådssalen vendes om, således tilgængeligheden for mennesker i kørestol og gangbesværede øges markant.

BEGRUNDELSE

Hvis et menneske i kørestol eller en gangbesværet ønsker at overvære byrådets debat om en sag, er vedkommende nødt til at komme i god tid inden mødets start og kan først forlade mødet, når der er pause, eller mødet slutter. Disse menneskers mulighed for at deltage i det lokale demokrati ved at overvære byrådets debatter er således væsentligt forringet.

Problemet kan imidlertid løses ved, at opstillingen af byrådssalen vendes om. En sådan tilpasning må anses for at være rimelig for at sikre, at personer med handicap kan deltage i denne del af lokaldemokratiet.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.