Overskudsmad fra Danmarks største firmafest går til udsatte borgere

Forside
Onsdag 12. juni 2019 kl. 16:00

Overskudsmad fra Danmarks største firmafest går til udsatte borgere

Socialt udsatte borgere får glæde af den mad, som er til overs, efter at Salling Group i pinsen sagde tak for indsatsen til sine medarbejdere med Danmarks største firmafest.

I pinsen var 20.000 medarbejdere fra Salling Group samlet til fest i Aarhus, og det var ikke kun med musik, fest og stærkt kollegaskab på programmet. Bæredygtighed var med også med i dagsordenen, da de mange medarbejdere fra bl.a. føtex, Netto og Bilka hyggede sig.

Det betyder blandt andet, at den overskydende mad fra festen nu kommer udsatte borgere til gavn. Det sker som en del af det faste partnerskab mellem Salling Group og madspildsorganisationen FødevareBanken. Organisationen overtager den overskydende mad og videreformidler til sociale organisationer, så blandt andet salater og sandwiches i de kommende dage vil mætte udsatte borgere.

– Vi vil madspild til livs, og vi har gode erfaringer fra vores butikker, hvor vi i Bilka og føtex har halveret madspildet siden 2014. De erfaringer har vi overført til festen med rigtig stor succes. Samtidig glæder vi os over, at den overskudsmad, som ikke helt kan undgås ved en fest i den her skala, nu kommer svagt stillede borgere til gode, siger Annette Juhler Kjær, Group Vice President for Public Affairs & CSR i Salling Group.

Hos FødevareBanken glæder direktør Karen-Inger Thorsen sig over samarbejdet med i forbindelse med festen:

– Vi har et stærkt partnerskab med Salling Group og er glade for, at vi også i forbindelse med festen har fået mulighed for at indsamle den overskydende mad. Den har vores frivillige nu travlt med at videreformidle til en række lokale organisationer, som hjælper familier, der kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen, siger hun.

Også på en række andre områder har bæredygtigheden været i centrum til festen. Blandt andet var plastbestik og -tallerkner af plast erstattet af alternativer af biologisk nedbrydeligt materiale. Desuden var der mulighed for at genbruge sit krus i barerne, mens affaldssortering på festpladsen sikrede, at mest muligt materiale bliver genbrugt.

Endelig får også en række lokale foreninger gavn af festen. På festpladsen stod nemlig 380 frivillige foreningsfolk parat til at servicere deltagerne og samtidig tjene penge til klubkasserne.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.