Vilde blomster

Debat
Tirsdag 30. juli 2019 kl. 10:00

Vilde blomster

Læserbrev af Enhedslistens byrådsnetværk: Karina Hjorth, Kalle Nielsen, Simon Justesen og Frida Valbjørn.

Enhedslisten undersøger mulighederne for vilde blomster i vejkanterne i Randers Kommune.

I løbet af sommeren har vi i Enhedslisten nøje fulgt debatten om vilde blomster i bymidten og vejkanter, som har fyldt meget bl.a. på sociale medier. Vi mener nemlig, at flere vilde blomster rundt omkring vil have flere gavnlige følger. Vi ønsker eksempelvis at øge biodiversiteten for dermed at forbedre biers og andre insekters levevilkår.

Vi må som kommune gribe ind og gøre noget for et voksende naturproblem som dette. Derfor er vi i Enhedslisten ved at undersøge mulighederne for frie, vilde blomster i vejkanterne i kommunen og eventuelle andre steder, hvor det kan lade sig gøre. Hvis bare man har 2 meter vejkant på hver side af en strækning på 1 km, vil man allerede have 4000 kvadratmeter blomster, som insekterne vil kunne nyde godt af. Der vil altså være mulighed for rigtig mange kvadratmeter vild natur, og derfor er denne løsning ideel.

Den 26/8 har vi en sag på Miljø -og Teknikudvalgets dagsorden, hvor forvaltningen vil komme nærmere ind på mulighederne for flere vilde blomster i Randers Kommune. Vi vil som altid arbejde på at forbedre de miljømæssige forhold for dyr og mennesker, og vi håber, at Randers Kommune vil gå forrest på et område, som faktisk er ret simpelt at forbedre.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.