Annonce
Del på Facebook   Print siden

Teaterskolen Kastali'a med 11 meget forskellige forestillinger

Randers
Torsdag 31. oktober 2019 kl. 09:00

Teaterskolen Kastali'a med 11 meget forskellige forestillinger

Teaterskolen Kastali'a klar med hele 11 forestillinger og så smutter de til Indien i december med en forestilling. Teaterskolens 147 elever er lige nu ved at lægge sidste hånd på alle værkerne.

I 15 år har Teaterskolen Kastali’a været en aktiv del af Randers. Kastali’a er et skønt sted, hvor alle kan være den, de er uden, at der bliver peget fingre eller, at man skal leve op til noget, man ikke er. Tryghed og anerkendelse er to vigtige faktorer på Kastali’a.

På Teaterskolen Kastali’a, der holder til i Underværket i hjertet af Randers, arbejdes der lige nu på højtryk. Der prøves kostumer, findes rekvisitter og de sidste replikker skal på plads, så teatereleverne kan være klar med deres forestillinger. De 11 forestillinger spilles i Underværkets store sal fra mandag den 18. november til fredag den 22. november.

Når scenestøvet har lagt sig, drager tolv elever og to undervisere til Delhi i Indien. Kastali’a er inviteret til Delhi International Children’s Festival med over 10.000 børn og unge fra hele verden. På festivalen skal de tolv Kastali’a-elever deltage i workshops, spille deres forestilling for 300 indiske børn, deltage i udvekslingsprogram med Ryan International School og selvfølgelig opleve en helt anden kultur. Forestillingen ”Namaste” kan opleves på Randers Bibliotek den 7. december kl. 11.30.

Aldrig har vi haft så mange elever og vi er glade og meget stolte over igen at kunne præsentere en så bred og omfangsrig sæsonafslutning og vi glæder os meget til at vise publikum vores elleve meget forskellige teaterforestillinger. Der er helt sikkert noget for enhver smag, fortæller Lisbeth Nielsen, der udover at være teaterskolens daglige leder også underviser på fire af Kastali’as ti hold.

Hvis man kunne tænke sig en enestående teateroplevelse - eller elleve, så kan man sikre sig billetter via vores hjemmeside, fortsætter Lisbeth Nielsen med et smil på læberne.

Den ultimative holdsport

På Teaterskolen Kastali’a lærer eleverne noget om det dramatiske udtryk, men de lærer i høj grad også noget om sig selv. På Kastali’a lærer vi ikke eleverne at blive til noget, men at blive til nogen, siger Lisbeth Nielsen og tilføjer: Teater er den ultimative holdsport. Alle har en betydning specielt i den form for teater, der laves på Kastali’a. Her byder alle ind med deres personlige livserfaringer. Der arbejdes i små og store grupper og alle er med til at skabe sin egen rolle og gruppens udtryk.

Det er vores opgave at hjælpe eleverne med at give deres idéer et dramatisk og scenisk udtryk. Resultatet er, at vi har nogle søde, skønne, rigtig seje, dygtige og talentfulde elever, som tror på sig selv og sine medspillere og på det de laver, fortæller en stolt Lisbeth Nielsen, der står klar sammen med skolens øvrige undervisere og teaterskolens 147 børn og unge til at tage imod publikum i november. Hele 26 gange spilles forestillingerne, idet der er skoleforestillinger om dagen og åbne forestillinger om aftenen.

Teaterforestillingerne er støttet af Randers Kommunes Kultur- og fritidsudvalg.

På Teaterskolen Kastali’a arbejdes der med alle former for børn og unge og der sættes stor pris på forskelligheden blandt eleverne. Det er med til at give rummelige, forstående og kærlige børn og unge, der vil opsøge skabende fællesskaber og blive aktive borgere. Vi kunne godt hoppe på talentvognen og satse på de få, men det gør vi ikke, fastslår Lisbeth Nielsen og fortsætter: ”Vi mener, at ALLE vores elever har et talent og vi anerkender og giver alle vores elever fokus, så de kan udvikle sig og blive aktive i deres eget og andres liv. Det ægte og uperfekte er i høj kurs i fremtiden,” slutter Lisbeth Nielsen af med.

Efterårets forestillinger

På Teaterskolen Kastali’a er eleverne inddelt efter alder, så deres livserfaringer i højere grad ligger tættere på hinanden. De yngstes forestilling handler om, at alle er gode til noget. De næstyngste har arbejdet med at skynde sig langsomt og et andet hold har kastet sig over Troldmanden fra Oz. Holdet med de 10 til 13-årige laver forestilling om uhygge, en god gammeldags gyserforestilling. Elleve teenagepiger og en teenagedreng tager deres barndoms idol Dora The Explorer op og ryster hende helt vildt rundt. En anden flok teenagere har lavet en formidabel forestilling om berømmelse og dens pris.

Seksten unge har lavet en smuk og kropslig forestilling om at være menneske og om at være ung.

Teaterskolens ældste elever har lavet forestilling om krænkelseskulturen og nej, krænkelse er ikke en følelse. Skolens fordybelseshold har skabt en smuk og tænksom forestilling om det at være ung nu og ikke mindst i fremtiden og om at skulle træffe valg.



Holdet der drager til Indien har arbejdet ud fra et givent tema om kønnenes lighed. Dette er blevet til en forestilling om det moderne samfund i Danmark, hvor du er fri uanset køn til at vælge og skabe din egen vej i livet og finde dig selv – bare at være dig. Det handler om forståelse, tillid, accept og om at være stærk. Alle kan finde kærlighed, men man skal også lære at elske sig selv. Bag alt dette ligger følelsen af at være under et enormt pres. Et pres der kommer fra alle sider, fra skole, samfund, venner, familie og sig selv. De tolv elever har brugt deres egne erfaringer og oplevelser til at forme forestillingen og de glæder sig til at komme ud og præsentere unge danskeres syn på det Danmark, de lever i.

Alle 147 elever glæder sig til at spille deres nærværende og meningsfyldte historier og ser frem til at dele de elleve meget forskellige og spændende teateroplevelser med jer.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Fredagens strømpris
Fredagens strømpris
Randers
Nyt fællesskab bringer livsglæde for par med fysiske- og psykiske udfordringer
Nyt fællesskab bringer livsglæde for par med fysiske- og psykiske udfordringer
Randers
Hundredvis af Randers-børn på påskejagt på Nordre Fælled
Hundredvis af Randers-børn på påskejagt på Nordre Fælled
Randers
Hologrammet: Fjordens drømmespil i næste weekend
Hologrammet: Fjordens drømmespil i næste weekend
Randers
Den Kongelige Livgarde har startet indsamling til familie i Randers
Den Kongelige Livgarde har startet indsamling til familie i Randers
Randers
Påskeoplevelserne står i kø i det Østjyske
Påskeoplevelserne står i kø i det Østjyske
Randers
Så sker det igen - for 8. gang på Clausholm Slot
Så sker det igen - for 8. gang på Clausholm Slot
Randers
Påsken kan give tæt ferietrafik
Påsken kan give tæt ferietrafik
Randers
Flyvende start for Randers Nord IF
Flyvende start for Randers Nord IF
Randers
Succes med niveaudelt matematik på Paderup Gymnasium
Succes med niveaudelt matematik på Paderup Gymnasium
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder